Klik for et større billede.


Folmer i centrum flankeret af to Nykøbing drenge samt flere fra de gode gamle dage.


Mindeord om Folmer Christiansen
Hernings Mr. Cricket har forladt os.

Folmer Christiansen døde onsdag den 19. september 2018 - 79 år gammel.

Døden har indhentet det mest entusiastiske Cricketmenneske, jeg nogensinde har kendt. Han blev for nogle år siden ramt af kræft, som var den direkte årsag til, at fyrtårnet fra Herning måtte forlade ''sit gærde''.
Folmer Christiansen er født i Nykøbing Mors, hvor øens sportsstolthed i mange år var et cricketmandskab i landets bedste række, og sportsgrenen fik da også et solidt tag i den unge Folmer. Han blev i 1956 danmarksmester i juniorrækken i cricket.

Efter afsluttet realeksamen blev han udlært i en af Nykøbings trælasthandler, og denne branche samt cricket må nok siges at være Folmers to helt store interessefelter.

Som så mange andre unge morsingboere flyttede han fra øen og endte i Lind ved Herning sammen med Kirsten, hvor han den 1. maj 1968 blev ansat som disponent hos Laust Kristensen på Lind Trælast. Her blev han i 1973 udnævnt til prokurist.

Siger man Folmer, siger enhver cricketspiller i Danmark også Kirsten - og Kirsten vi føler med dig og din familie nu.

Jeg husker tydeligt som opkomling i Nykøbing, når vi i cricketbussen med afgang fra ……….

Læs videre HER.

V/Kjeld Lyngsø
Sekretær i FortyGeneralforsamling 2018 i FORTY
Kære fortymedlem,
kommende fortymedlem og andre cricketinteresserede.

Der indkaldes hermed til
generalforsamling i Dansk XL CC
lørdag den 29. september 2018 kl. 12.00

i klubhuset på FREMs Cricketbane
(Julius Andersens Vej, 2450 Kbh. SV)

Læs indkaldelsen til FORTYS generalforsamling 2018 HER.

Den traditionelle generalforsamlings-cricketkamp 'Forty Øst' mod 'Forty Vest' bliver ændret til
en kamp mod et svensk Forty-hold,
og kampen starter kl. 14.00 efter generalforsamlingen.

Det danske Fortyhold sammensættes under generalforsamlingen og kommer til at bestå af de medlemmer, der har ønske om at deltage. Alle plejer at komme til at spille.

FREM har aftalt at spille mod et svensk Forty-hold den 29. september kl. 10.00, og der er man meget velkommen som tilskuer.
Der er mulighed for at spise sammen med svenskerne kl. ca. 18.30, men kun for dem der tilmelder sig til Ole Christiansen på mail: ole@bauta12.dk

Bestyrelsen ser frem til en hyggelig cricketdag på FREM.
Der henvises til fortys hjemmeside www.forty.dk for yderligere information.

Bestyrelsen
V/Kjeld Lyngsø
Sekretær


Spillerne fra Mortensen Legends og Fredberg All Stars på Gentofte Stadion inden den traditionsrige match.
Den tidligere Hjørring-spiller Flemming Søndergaard får PR-battet. Selv om han har rundet de 70, er han stadig en fremragende teknisk kaster, som kan ryste de fleste.Fortys eks-præsident Ole Christiansen overrækker et billede til Ole.Ole Stan Mortensen bliver slået til ridder af Soranerne af formand Anders Rex Larsen, th., og klubbens første landsholdsspiller, Peer Nørgaard.

Testmatch og reception på Gentofte Stadion - 2018

Ole Mortensens fest i Gentofte - trods nederlag
Af Peter Fredberg

Det er ikke nogen hemmelighed, at Mortensen Legends har vundet langt de fleste af de årlige testmatcher mod Fredberg All Stars siden premieren i 1995. Men på septembers første dag på Gentofte Stadion vandt All Stars for andet år i træk.
Det fik stjernekeeperen og kaptajnen Niels Torp til at udbryde: 'Vi er inde i en stime. Nu går vi efter et hattrick.' I T20-matchen åbnede All Stars med 79 point for fem. Hardhitteren Wayne Ackerman med en gylden fortid på Namibias landshold scorede 23 not out (endda på sin 58 års fødselsdag), David Williman fra Malmøhus CC 23 og Jan Hansen 13.

Legends svarede igen med 67 point for alle på det langhårede græs. Nihal Tissera og Ole Stan Mortensen scorede henholdsvis 26 not out og 15 not out. Soranernes formand, Anders Rex Larsen, kastede tre bolde. Men hvilke tre. To gærder for et point. Og så var det blot anden gang, han kastede i en kamp. Billan Ali tog tre for 17.

Matchen markerede Ole Stan Mortensens 60 års fødselsdag tidligere på året, og en fornem reception i Soranernes klubhus satte prikken over i-et. Anders Rex Larsen og Soranernes første landsholdsspiller, Peer Nørgaard, havde sammen med Peers kone, Kirsten, og Oles kone, Jette, gjort et kæmpearbejde.

Det var en rørt Ole, der hørte Peer Nørgaard læse op af lykønskningsmails fra Derbyshire CCC og Brighton Cricket Club, som dansk crickets største navn gennem tiderne spillede for i henholdsvis 12 og ni succesrige sæsoner. Ja, også fra Oles klub på New Zealand var der en varm hilsen. Havde den danske viking skiftet til engelsk, australsk eller newzealandsk statsborgerskab, havde han spillet testcricket, hed det. Og større kompliment kan en dansker næppe få.

Citater: 'Ole Mortensen er af det stof, som legender er lavet af. Den bedste fastbowler, der har spillet for Brighton. Og vores historie går tilbage til 1842.'
'Stans tidligere kaptajn i Derbyshire, Kim Barnett, beskriver Stan som den fineste kaster, han nogensinde har spillet med eller imod, som ikke spiller for England.'

Ole Christiansen, tdl. Forty-præsident og dagens regnskabsfører, gav kaptajnen for Mortensen Legends et billede med autograferne fra Legends og All Stars bagpå.
Og i royal engelsk stil slog Anders Rex Larsen og Peer Nørgaard 60-årige Ole StanMortensen til ridder af Soranerne.

Et traditionelt højdepunkt under 3. halvleg er overrækkelsen af PR-battet. Stort bifald til Flemming Søndergaard, den tidligere Hjørring-spiller, som senere kom til B 1909, Kerteminde og Nykøbing F. I en alder af 70 stadig en fremragende teknisk kaster.
Blandt tilskuerne på Gentofte Stadion var den tidligere Chang-kæmpe Troels Nielsen. Han bor i Christchurch på New Zealand og var hjemme på ferie.
Og for første gang i knap et kvart århundrede så Oles søster, Maren, sin bror på en cricketbane. Sidst var i en testimonialkamp i England i 1994.


Klik for et større billede.


Firkantturneringen blev afviklet på Køge Kricket Klubs baner fra
søndag den 22. juli til fredag den 27. juli 2018

Læs kampprogrammet m.m. for 4-kantturneringen 2018 HER.

Du skal sende kontingentet til Dansk XL Cricket Club,
hvis du vil deltage.

BANK:
Reg. nr. 2440
Kontonr. 5980002642
Nyt om Firkant-turneringen
i Køge fra søndag den 22. juli til fredag den 27. juli 2018 .

Du kan nu tilmelde dig enkeltdage og kun betale fee for disse dage.Forty håber på, at dette initiativ vil kunne give flere deltagere - og det har vi brug for !!!
Kom nu alle I "Unge Cricketspillere".

Turneringsfee for 1 dag: 60 kr. pr. spiller.


Kan du kun deltage og spille nogle få dage, betaler du kun for disse dage. Altså f. eks. vil 3 dages deltagelse kun koste 180 kr.

Deltagelse i Turneringen kræver, at der er betalt kontingent for 2018 og turneringsfee.
Den normale Turneringsfee for hele ugen er: 300 kr. pr. spillende deltager.
Fee går til dækning af nogle af udgifterne i forbindelse med kampene.

Kontingent for 2018 og turneringsfee indbetales på Fortys konto nr. 2440 5980002642Mvh Fortys bestyrelseStatistik for kampen findes HER:Fortys mindeord findes HER.
Mindekamp for Kurt
Flot mindekamp for Kurt Østergård i Fredericia den 9. juni 2018.

Arrangementet startede kl. 11.00 med en kort tale af Steen Østergård (FCC) og Kjeld Lyngsø (Forty) ude midt på banen, hvor de fremmødte 24 spillere og tilskuere holdt 1 minuts stilhed. Der var glædeligvis kommet en hel del spillere fra Sjælland for at deltage i kampen.

Kampen blev aftalt til 25 overs og afviklet som en slags "Fredericia CC" mod "Det øvrige land".

Det øvrige land gik først til gærdet og scorede i alt 102 point. Ikke nogen pralende score, men den høje alder blandt spillerne og det varme vejr bærer nok lidt af skylden for det.

Åbningsgærdet for Fredericia var naturligvis Kurts datter Line Østergård, og sammen med hendes åbningsmakker scorede de godt 20 point i den første over. Fordelingen mellem de to kan skribenten ikke lige huske. Totalen sneg sig ret hurtigt over de 102 point, og dermed gik sejren velfortjent til FCC.

Fredericia Cricket Club skal have STOR TAK for værtsskabet og den meget flotte afsluttende kulinariske del, som klubben var sponsor for.

Kjeld Lyngsø/Forty
Cricket-rejse til Sri Lanka i februar 2018.

Af Michael Goeskjær

Sammen med min familie havde jeg fornøjelsen af at deltage i den af Ole Mortensen arrangerede cricket-rejse til Sri Lanka i februar 2018. Det var en helt igennem fremragende oplevelse. Dette skyldes først og fremmest, at Sir Stan havde lavet et stort stykke forberedende arbejde, hvor der var taget højde for en meget fin balance mellem old boys cricket og almindelig turisme på den meget smukke ø. Vi var i alt 19 rejsedeltagere bestående af 9 øvede cricketspillere, 3 uøvede cricketspillere og 7 medrejsende familiemedlemmer.

Ole havde sørget for indkvartering på intet mindre end 5 fremragende hoteller, herunder de sidste 2 dage på det helt legendariske hotel Mount Lavinia med vestvendt udsigt over det indiske ocean og dermed smukke solnedgange........

............. Kronen på værket var den tredje kamp, hvor vi spillede mod Lion-Bryggeriernes firmahold, som var rigtigt dygtige cricketspillere. Vi tabte klart, men der var flere fine præstationer, navnlig en meget fin innings af Allan Matthews, der scorede 55 point, herunder 5 kæmpe 6'ere. Vore værter havde lavet en fantastisk ramme for os. Der var både et lokalt band med trompeter og andre truthorn, og en DJ med fuld public address. Og så var der oven i købet en fantastisk live kommentator, der via højtalere kommenterede hele kampen, bold for bold .........

Læs hele artiklen HER.


Ole 60 not out:             De kaldte ham 'Bloodaxe'(Af Peter Fredberg)

'The Great Dane', 'Bloodaxe', 'Stan Mortensen', 'The Danish Viking'. Det handler om Danmarks første professionelle cricketspiller, Ole Mortensen, som 29. januar fylder 60 år.
Han blev professionel i den engelske grevskabsklub Derbyshire CCC i 1983 og opnåede en nærmest legendarisk status. I sidste halvdel af 80erne var han blandt de bedste kastere i verden.
Fastbowleren Ole Mortensen spillede med stor succes for Derbyshire i 12 sæsoner og i ni sæsoner for Brighton i Australien om vinteren, ligesom han i en periode spillede i New Zealand.
Han var med til at vinde pokalturneringen for Derbyshire i 1990 og Benson and Hedges Cup-finalen på Lords Cricket Ground i London i 1993. I 1990 spillede han for 80.000 tilskuere på 'Rest of the World' mod Australien.
Flere gange blev han opfordret til at ændre statsborgerskab for at spille testcricket for England eller New Zealand. For en outstanding indsats for Derbyshire CCC blev den store dansker i 1994 tildelt et testimonialår.
Ole Mortensen har efter sin professionelle karriere været landstræner for Danmark, Tyskland, Frankrig og Norge og har gennemgået de højeste elitetræneruddannelser i England og Australien. Han er æresmedlem af Derbyshire CCC og Dansk Cricket Forbund, optaget i The Cricket Hall of Fame i Melbourne i Australien og i bestyrelsen for Forty Club Danmark.
Den tidligere stjernekaster er initiativtager til The Danish Vikings Masters Cricket Team, som tager på årlige togter rundt om på cricketsportens verdenskort. Har til dato invaderet Indien, Sydafrika, Australien og Barbados, og 8. februar går turen til Sri Lanka, hvor der skal spilles tre kampe. Han er også manden bag den årlige 'testmatch' på dansk græs mellem Mortensen Legends versus Fredberg All Stars.

Ole Mortensen er lærer i Gladsaxe Kommune. Han er gift med Jette Jepmond Mortensen og har to børn og to børnebørn. Er fysisk aktiv med løb, cykling og veterancricket og ofte på besøg hos gode cricketvenner i England.

Nok fylder han 60, men han er stadig not out.
GENERALFORSAMLING 2017 i FORTY.

Generalforsamling i FORTY blev afviklet
den 24. september 2017 kl. 14.00 i Køge Cricketklub
.


Alle officielle henvendelse til Forty skal rettes til
Fungerende Præsident
Tommy Jespersen
Ringen 91
4600 Køge
Mobil: 28498080
jespertommy@live.dkGeneralforsamlingsarrangementet med de to kampe mod det svenske crickethold blev en stor succes, som Køge Cricket Club skal have meget ros og tak for.
Årets Prik, som normalt uddeles under generalforsamlingspunktet eventuelt, blev tildelt Jan Rasmussen, Køge, for den ualmindelig store indsats med organiseringen af alt fra catering til baneopstilling og holdledelse.

Steffen Meibom stopper som ekstern regnskabsfører med udgangen af 2017, og der skal på nuværende tidspunkt lyde en hjertelig tak for både bestyrelsesarbejdet og det efterfølgende arbejde med Fortys regnskab.

Referat af generalforsamlingen kan læses HER.

Lørdag den 23. september 2017
blev der spillet en 40 overs kamp mod et svensk 50+ hold. Kampstart 11.00.
Lørdagens kampresultater.

Søndag den 24. september 2017 blev der spillet en 20 overs kamp mod et svensk 50+ hold. Kampstart 11.00. Kampstart kl. 10.00.
Søndagens kampresultater.
Sæsonafslutning for oldboys i Forty 2017.

Af Ole Christiansen

Sæsonafslutning for oldboys i Forty 2017, i år på Glostrups bane.
Som tidligere omtalt så kunne Glostrup "Ikke få armene ned". Det er længe siden eller måske aldrig sket før at Glostrup slog Svanholm 2 gange i træk. Denne gang var det to mandage i rap det skete.
Glostrups Ole Roland vandt lodtrækningen og valgte at gå til gærdet, hvor han selv åbnede med Søren Jensen 26x. Han faldt, hvor der stod 23 på tavlen. De efterfølgende Michael Jeppesen 26x, Steffen Langgaard 30X bragte scoren, sammen med Søren Jensen op på 110, så var kampen næsten afgjort, da der blev spillet en to gange 16 overs kamp, hvor det i alt blev til 111points.

Svanholm bed dog godt fra sig, Morten Petersson 21 og anfører Allan From 25x lagde en god bund. Desværre kunne kun Mickey Lund 15, præstere tocifret score. Thomas Johannesson og Jan Bøgh gik begge not out med 7. I alt blev scoren 100. For Glostrup tog Søren Jensen 3 gærde for 20, og Martin Jensen 2 for 16. Lars Jensen tog 2 gærde for 26 og Alan Majgaard 1 for 33 for Svanholm.

Læs kampstatistikken HER.


Legenderne og stjernerne på græs i Svanholm

Af Peter Fredberg

Det var blot anden gang i denne sæson, Svanholms græspitch blev brugt, da spillerne fra Mortensen's Legends og Fredberg All Stars dykkede ind. Første gang var i en kamp mellem Norge og et dansk udviklingshold.
Testserien mellem koryfæerne havde premiere i 1995, og det var i år 15. gang, legenderne og stjernerne bragede sammen.

Fredberg All Stars åbnede med 116 point med Nihal Tissera, Frem, og Bashir Shah, KB, som de store pointslugere med henholdsvis 27 og 25 point, begge not out.
I en 25 overs-kamp ikke nogen uovervindelig score, men Mortensen's Legends kom ud for en uhyggelig .........

Læs hele Peter Fredbergs artikel HER.

Læs kampstatistikken HER.


Klik større billede.


4-kantturneringen-2017 i Rotterdam sluttede den 28. juli 2017.

Resultaterne fremgår af 'program og resultatlisten'.

Dansk XL CC vandt ingen kampe, men fik tildelt Fair Play Trophy 2017, som bl.a. kan ses på Fortys Facebook gruppe: Forty-XL
Hvis du vil med i gruppen, henvender du dig til kjeldlyngs@gmail.com

Et deltagende fortymedlem har om Fortys styrke i forhold til de andre tre lande i turneringen udtalt følgende:
Der er hårdt brug for at 5-10 af de mange forhenværende elitespillere i 40-55 års alderen, der går rundt i klubberne, melder sig til turneringen næste år i Køge. Hvis det sker, vil Danmark kunne slå ethvert af de andre hold.


Her er lidt citater og strøtanker om 4-kantturneringen hentet fra de hollandske 'fortymedlemmer' Duco Ohm og Jan Willem Heshusius skriverier:

'Det var en vidunderlig uge at opleve. Heldigvis har vi haft enorm held med vejret selv om dårlige forudsigelser.'

'4-kantturneringen vil næste år blive afholdt i Køge fra lørdag, juli 21, 2018 t / m fredag 27 juli 2018. Danskerne har 50 værelser reserverede på Køge Strand.'

'Vi ser allerede frem til næste år.'


ALLE CITATER OG STRØTANKER

PROGRAM OG RESULTATLISTE

Hele programmet kan du finde her: PROGRAM FOR FIRKANTTURNERINGEN

Alle kampresultater findes her i afsnit 2017

Ole Christiansen har udarbejdet en statistik over hele forløbet af turneringen - Klik her.


Forty-Vest kampen den 18.6.2017 afviklet med succes.

Endelig fik FORTY arrangeret en kamp i Vestdanmark.
Ole Christiansen har leveret nedenstående artikel:

Der var pænt fremmøde til Dansk XLs old boys træf i vest DK. Det kunne måske for UK være svært at stille hold til en sådan kamp, men nej.
En keeper på hvert hold, så to anfører Jan Rasmussen, Køge og Jan Østergaard Fredericia blev udpeget og så var det som i gamle dage i skolen - de valgte skiftevis en spiller. Den upartiske ene dommer Ole Christiansen, FREM sørgede for en fair lodtrækning (Har fået mønten igen).
Jans tropper valgte at gå i marken i den 2 x 25 overs kamp.

Det var en smuk dansk sommer dag med ca. 25 grader og mange kendte tilskuer på side linjen bl.a. Jørgen Steen, Skanderborg, Erik Mikkelsen og Azhar Ali, Silkeborg og DCFs internationale dommer Kent Petersen alias Buller så skulle der præsteres noget.

Ian Moor startede flot med 32 runs og blev trukket da 30 var aftalt som maksimum, 24 til Peter Crawford, Aarhus, 24 til Jens Morild, pt. klubløs, men mon -----

Læs hele Ole Christiansens artikel HER.
og Steen Østergaards statistik HER.Old boys træf Øst for Storebælt

20 x 20 turnering for Old boys 2017.

Torsdag den 18. maj 2016 med start kl. 17.30 afvikles følgende kampe på Svanholm Park:
Hold 1: Svanholm og KB/Soranerne, (Holdleder Søren Vestergaard /Søren Clausen)
Hold 2: Køge, og Frem (Holdleder 'Rasser'/Susanta Fernando)
Hold 3: Ishøj og Albertslund (Holdleder Asmat Ullah/ Khalid Mir)
Hold 4: Glostrup og Forty (Holdleder Ole Roland/Ole Christiansen)

Kl. 17.15 trækkes der lod om, hvem der skal møde hinanden.
Vindere mødes senere.

Hele planen kan læses her.


Du kan ikke klikke dig på facebook på dette billede.


Forty har lavet en FACEBOOK-gruppe


Fortys FaceBook-gruppe hedder "Cricket-XL".

Kunne du tænke dig at blive (gratis) medlem af Dansk XL Cricket Clubs officielle Facebookside, så mail dit ønske til Fortys sekretær Kjeld Lyngsø, mailadresse: kjeldlyngs@gmail.com.
Derefter vil du blive optaget som medlem af gruppen.
(Det kræver dog, at du er med på Facebook)

Det er foreningens håb at alle med interesse for cricket vil deltage aktivt i denne facebook-gruppe med kommentarer, oplysninger om aktuelle cricketbegivenheder, nye eller gamle billeder af cricketkampe og i øvrigt alt cricketrelateret stof.

Det kræver ikke medlemskab af Forty for at være med i gruppen - men du er naturligvis altid velkommen ........ også som medlem i Forty.

(Har du i øvrigt husket at betale dit kontingent for 2017?)

Ole Christiansens bog om Fortycricket i Danmark


Dansk XL CC's 50 års jubilæumsbog på hjemmesiden
Det er
Bogen om old boys cricket i Danmark.

Med tilladelse af Ole Christiansen er bogen nu
lagt ind på Fortys hjemmeside,
og du kan læse den ved at klikke
HER.


Bogen kan stadig købes - - - Køb den --- det støtter Fortys arbejde med at holde liv i vores gamle sportsgren!
Det er svært at få økonomien til at hænge sammen for en sådan bog, så vi håber derfor på stor opbakning til bogen.

Bogen koster kr. 125,00.

Desværre vil postvæsenet have kr. 55,00 for forsendelse, så sender du mindst
kr. 180,00 til Dansk XL CC. på denne konto:
Reg. nr. 2570 Kontonr. 5980002642

Her er en lille historie som ikke kom med i bogen.

KØB --- KØB --- KØB --- KØB --- KØB --- KØBOLD BOYS turneringen 2017
Planen for Old Boys turneringen 2017, som er udarbejdet af Ole Christiansen, ser således ud. Der vil måske komme nogle småændringer undervejs, så det vil være fornuftig at følge med på Fortys hjemmeside, hvor evt. ændringer/rettelser vil blive lagt ind løbende.

Tirsdag 23. Maj 17.30      Old boys træf Mix hold      Svanholm Park 1 & 2
Fredag 30. juni 17.00      Old boys øst - vest          Odense (? Ole C. forslag)
Lørdag ?. Aug 13.00        Fredberg - Mortensen      Husum
Mandag 4. Sep.. 17.30     Old Boys træf. Finale      Svanholm Park 1 & 2

Sæt krydser i kalenderen allerede nu, så arrangøren ikke i sidste øjeblik skal til at ringe rundt for at få alle hold fyldt helt op.


Udsigten fra Jan Rasmussens lejlighed i La Manga.
Klik for et større billede.


TILLYKKE


Jan Rasmussen,
Køge Kricketklub, fylder 50 år den 21. november 2016.

Jan har igennem flere år været medlem af Fortys bestyrelse, og her fra hjemmesiden skal der lyde et stort TILLYKKE og tak for indsatsen i Fortys bestyrelse.

På dagen holder Jan reception i Køge Kricketklubs lokaler fra kl. 16 - 19.

Aktuelt fra 4-kantturneringen 2016 i La Manga
Dansk XL vand over SGS, Holland i den første 20/20 kamp.

Holland scorede 95 og Dansk XL 99.

Det var især den danske kastning, der medførte sejren. Alle Hollands gærder blev taget i løbet af de 20 overs.
Glenn var bedste kaster og fik 3 gærder, og Jan Rasmussen og Stewart fik hver 2 gærder. Peter Mortensens finurlige kastning virker stadig, men han måtte nøjes med 1 enkelt gærde. Med de første dages træning, bliver han normalt bedre sidst på turneringen.

Gæstespilleren Bob nøjes også med 1 gærde, og den sidste blev løbet ud.

Allan Matthews blev bedste gærdespiller og scorede 39 point. Ian Moore lavede 26.

Rigtig god start på turneringen!

Der var medaljer til nr. 1 og 2 i begge turneringer.
Gentlemanspokalen gik til: Peter Owen, Forty Club (GB)
"Man of the Tournament" blev Ian Moore, Dansk XL CC, med et snit på 75.
Og Ian M. scorede i øvrigt sit første century 111 n.o.. Alan og Ian havde i denne kamp en 2. gærdestand på 125 point.Tilskuere og spillere til kampen Holland-Dansk XL.Præsidentens beretning fra Firkantturneringen:

"De 12 spiller med følge kom til La Manga lørdag den 15. okt. Dog var alle ikke kommet inden der blev holdt teammøde. Der blev aftalt at alle spiller mødte til kampene og at der på dagen blev udtaget hvem der var 12. mand. De nye T-shirt med La Manga 2016 trykket blev delt ud. Michael Goeskjær blev valgt til at arr. fællesspisning tirsdag aften og samtidig holdt talen ved velkomstceremonien søndag efter kampene.

Søndag den 16.11. var der T/20 kampe mod SGS som skulle spilles på bane 2. Det var ikke muligt da man havde gravet ud til 5 græspitche og fyldt ud med sand. Årsagen til det var en "forglemmelse" hos La Manga Resort som dog havde bestil noget kunsttæppe der skulle lægges på, men det kom først i løbet af mandagen så der kunne ikke spilles på banen denne dag.
De 2 planlagte kampe blev spillet på bane 1......."

Hele beretningen kan ses HER

Kampresultater

T/20 kampe:
Turneringen blev vundet af Spanien XL og Dansk XL blev nr. 2.

Dansk XL CC mod Forty GB
Dansk XL CC mod Spanien
Dansk XL CC mod SGS, Holland

45-overs kampe:
Turneringen blev vundet af Forty Club (GB) og SGS blev nr. 2.

Dansk XL CC mod Forty GB
Dansk XL CC mod Spanien
Dansk XL CC mod SGS, Holland


Kampen om Sherry De Terry pokalen 2016 - Oldboys Øst
I år lykkedes det.

Afslutningsspillet for de sjællandske old boys - kampen om Sherry De Terry pokalen - måtte aflyses i fjor, da vejret var afskyeligt. I år lykkedes det. Pragtfuldt efterårsvejr - og de fire hold Frem, KB/Soranerne, Glostrup og Svanholm fik både cricket på Svanholm Park og en efterfølgende hyggelig komsammen med spisning og dertil hørende.

Arrangør Ole Christiansen måtte efter afbud fra vinderen af den sjællandske øst-række Køge lave en finale mellem Glostrup og Svanholm.

Trods en skidt start nåede Svanholm 148. Glostrups start var ikke bedre og holdet scorede 118.

Læs hele SN's rererat af arrangementet HER.


Glen Larsen, Glostrup, fik overrakt PR-battet af Ole Stan Mortensen.

Mortensens Legends versus Fredberg All Stars 2016

Solvangparken dannede den perfekte ramme om det 14. opgør mellem Mortensens Legends og Fredbergs All Stars.

Der er en særlig atmosfære over en cricketbane i en park.


"Det var sådan en ramme, det 14. opgør mellem Mortensen's Legends og Fredberg All Stars fredag 12. august 2016 blev spillet i. Jeg ved ikke, om andre også har det på den måde, men Solvangsparken får mig altid til at tænke på England. En større kompliment kan en cricketbane på dansk grund vel næppe ......."

Læs hele Peter Fredbergs artikel om kampen HER.
og statistikskemaet HER.


Standsmæssig ankomst ..... intet mindre end en Rolls Royce.

Ole Christiansen ... 75 år ... 54 på pitchen

Her ankommer Ole Christiansen til afskedskampen og jubilæet.

Tidligere præsident for Forty og nuværende æresmedlem Ole Christiansen spillede sin sidste cricketkamp den 17. juli 2016 på FREMs cricketbane.

Der var til lejligheden sammensat to gode hold af ældre cricketspillere, og der blev ikke givet "ved dørene". For eksempel blev Ole kastet ud på første bold - cricket er skam en alvorlig sag, men man kunne nok på denne dag have givet ham bare et enkelt point.

Ole Christiansen har til for ganske få år siden været præsident for Dansk XL Cricket Club (også kaldet Forty) og er vel nok den mest initiativrige præsident gennem tiderne. Han har trukket et enormt læs for Forty, og er den enkeltperson, der har medvirket mest til, at Forty stadig er en aktiv cricketclub for ældre spillere.

Selv om Ole ikke er på banen mere, fortsætter han forhåbentlig "på sidelinjen" med initiativer og arrangementer for Forty. Det har klubben brug for.

I Forty Club regi spillede han fra 1982 til 2015 365 kampe og lavede 3.504 points og var præsident, sekretær eller i bestyrelsen for Forty Club i ca. 25 år.
For FREM spillede han 307 førsteholdskampe i perioden 1962 til 1995 eller 33 år. Scorede i alt 3.551 points.

Han har skrevet eller været medforfatter til en bog om Frem og Forty Club og ført statistikkerne for Frem og Forty Club.

Se kampens deltagere og resultat HER.

Læs hele Søren Nissens DCFartiklen om Ole Christiansen HER.
..... and in English

50 års jubilæum i Forty
Klik på billedet.


Præsidentens takkeskrivelse
Dansk XL CC's 50 års jubilæumsbog
Det er
Bogen om old boys cricket i Danmark.

Bogen er på gaden - - - Køb den --- det støtter Fortys arbejde med at holde liv i vores gamle sportsgren!
Det er svært at få økonomien til at hænge sammen for en sådan bog, så vi håber derfor på stor opbakning til bogen.

Bogen koster kr. 125,00.

Desværre vil postvæsenet have kr. 55,00 for forsendelse, så sender du mindst
kr. 180,00 til Dansk XL CC. på denne konto:
Reg. nr. 2570 Kontonr. 5980002642,
så vil du modtage bogen, som er på 180 sider, i løbet af januar måned.

Her er en lille historie som ikke kom med i bogen.

KØB --- KØB --- KØB --- KØB --- KØB --- KØB