Firkantturneringen 2022

Firkantturneringen i La Manga i oktober 2022

Artikel om Firkantturneringen

V/Ole Christiansen

Firkantturneringen-22

Endelig kom vi i gang med firkantturneringen mellem Spanien, Holland, England og Danmark, sidst spillede vi i Neston i England 2019. Der spilles alle mod alle i to turneringer – en 20 overs og en 45 overs.

Mandag den 17. oktober 2022 skal vi spille mod turneringens vindere, fra sidst der blev spillet i England. The Forty Club fra England. Grundet corona så har der ikke været spillet siden. The Forty Club fra England var store favoritter, vi satte dog vor lid til speciel den forstærkning der var kommet af jyske spillere.                                                                                                                                                                                                                          Vi vinder lodtrækningen og vælger at gå til gærdet. Lægger meget stærkt ud med 240 for kun 5 gærde på de 45 overs. De to Soranere, Ian Moore lægger ud med 53, Keith Hayward 57, Theo Cupido, Aalborg 67x, skipper Michael Jeppesen, Glostrup 16 og Lars Hedegaard, Herning 34x.                                                                               Meget stærk kastning af specielt Sasi Munugala, Tåstrup 4 for 42, fulgt op af Jim Joyce, Fredericia 2 for 29, 1 gærde til Jan Rasmussen, Køge og Glenn Larsen, Glostrup. Samt to greb af både Peter Crawford, Aarhus og Sasi Munugala. Disse flotte resultater sørgede for, at alle englænderne var ude for 225. Så en sejr på første dagen til os over englænderne.

Holdet der slog The Forty Club og som senere blev turneringsvindere:

Fra venstre: Krishna Modugula, Jim Joyce, Jan Rasmussen, Glenn Larsen, Theo Cupido, Ian Moore, Lars Hedegaard, knælende, Peter Crawford, Michael Jeppesen, Keith Hayward, Sasikanth Munugala, og Michael Goeskjær.

Allerede næste dag tirsdag den 18 skal vi igen spille mod The Forty Club i T20 turneringen. Der var ”lagt i kakkelovnen” til os, så Englænderne hamrer 180 ud for kun 3 gærde. Jan Østergaard og J. Joyce hver 1 gærde for 18 point. Vi stritter godt imod, Krishna Modugula score century 103x på bare 59 bolde, Keith Hayward 31. Desværre kunne vore øvrige gærdespillere ikke levere samme præstationer så vi slutter på 158/6.

Samme dag spiller SGS Holland også mod Englænderne i T20 turneringen. SGS 165 for fire – Englænderne 174 for 4. Så to sejre i T20 turneringen, samme dag til The Forty Club fra England.

Vi spiller en T20 kamp mere samme dag mod Cricket Espania. Vi batter først, mister vore åbningsgærde hurtigt, men Peter Mortensen, Svendborg 22, Krishna Modugula 17, Peter Crawford Aarhus 30 og Jim Joyce 11 retter lidt op på scoren som slutter på 137 for 8 gærde fald. Vor kastning står ikke mål med tidligere vi tager kun et gærde, Jan Østergaard, Fredericia tager det. Så spanierne scorer 142 på 12,4 overs.

Onsdag den 19 Gælder det 45 overs kampen mod SGS fra Holland, Vi kommer til gærdet først og scorer 238. Flere nye gærdespiller med store scorer: Lars Hedegaard, Herning 91, Theo Cupido 49 og anfører Michael Jeppesen 48. Igen stærk kastning og markspil fejer hollænderne ud af banen, de scorer kun 140 for 6 gærdefald. Glenn Larsen 3 for 19, Theo Cupido 3 for 38 og Jan Rasmussen, Køge 2 for 24. Blændende markspild keeper Lars Hedegaard 3 stokninger og 2 greb, Sasikanth havde også 2 greb – 6 greb i alt. Allerede efter 2 kampe kan vi notere at Dansk XL CC er vindere af 45 overs turneringen. Stort tillykke fra den ”gamle” ærespræsident og alle øvrige danske old boys spillere.

Der er nu spillet 3 dage i Spaniens varme sol og vi har allerede spillet 4 kampe, 2 T45 og 2 T20, spillerne er lidt møre i kroppen, så meget cricket og med så få spillere, 15. Vi skal i kamp igen der er blevet torsdag den 20, modstanderen er Cricket Espania. Vi vælger at gå til gærdet først og håber på vor gode gærdeside. Første gærde falder ved 44, det er Ian Moore fra Soranerne der må ud med kun 10. Desværre falder det andet åbningsgærde kort efter, Keith Hayward 33 må ud i pavillonen, 3 gærde Krishna forlader også hurtig arenaen med kun 3, Theo bider sig godt fast som 3. gærde og scorer 80x, Lars Hedegaard 59, Jim 37 og anfører ”Jeppe” 19x. Vi slutter med 260 for 5 på de 45 overs.  Vore kastere slider godt i det og ”skipper Jeppe” prøver meget men kun Krishna 3 for 31 og ham selv 2 for 4 får mere en et gærde hvilket Glenn og Sasikanth bliver noteret for. Spanierne batter over i den 39 over 284 for 7 blev resultatet.

Fredag den 21 Er der ikke mere krudt i spillerne, hverken Hollænderne eller Dansk XL havde spillere eller kræfter tilbage. Da vores programsatte T20 kamp ingen betydning havde, så enedes man om at spille T10 overs kamp. Peter Mortensen 14, Michael Goeskjær, Soraner 18, Glenn Larsen 13, Ian Moore 10. Vi slutter med 61 for 4. SGS Holland batter over i den 7 over. Kun Peter Mortensen tager gærde 2 for 9.

Under afslutningsfesten, blev gentleman pokalen overrakt til Barry Aitken fra The Forty Club i England. Pokalen blev for mange år siden skænket af Henning Olesen Aalborg. En god hyggelig og dejlig cricket uge er slut og Dansk XL CC kunne rejse hjem med den store pokal og glæde os til næste år i Utrecht Holland, fra den 16. til 22. juli. Vi har dog et fromt ønske, vi vil gerne have nogle flere spillere med.

Til alle i og omkring Dansk XL

Så er der godt nyt om Firkantturneringen 2022. Den vil blive afholdt i uge 42 (16. – 22. oktober) i La Manga, Spanien.

Kampene vil blive spillet på samme baner, som en del af os/jer allerede kender: La Manga Sports Resort. Der spilles på kunstpitche, som vi kender dem fra Danmark.

Overnatning bliver på et hotel, Hotel Delfines, som ligger lidt uden for La Manga Sportscenter. Der vil være gode muligheder for lokal transport til og fra hotellet til cricketbanerne. Ca. 10-15 minutter.

Turneringsarrangementet er det samme som i de forudgående år med seks kampe i alt: Tre 45-overs kampe og tre T20 kampe spillet fra mandag 17. oktober til fredag 21. oktober. Så vi skal ideelt set bruge mange spillere.

Vi har fået et tilbud fra Kevin Laundon i Cricket Espana der lyder som følger:

Spillere: Pakkepris på Euro 575 (ca. 4.300 kroner) som dækker:

– Seks overnatninger (søndag til lørdag) på Hotel Delfines i delte dobbeltværelser. Enkeltværelser 25% ekstra oveni.
– Morgenmad
– Buffetmiddag hver aften på hotellet
– Sandwiches til frokost under kampene
– Gallamiddag fredag aften
– Gruppetransport frem og tilbage mellem hotel og baner

Ikke-spillere: Pakkepris Euro 360 (ca. 2.700 kroner) som dækker

– Seks overnatninger (søndag til lørdag) på Hotel Delfines i delte dobbeltværelser. Enkeltværelser 25% ekstra oveni.
– Morgenmad
– Gallamiddag
– Gruppetransport frem og tilbage mellem hotel og baner.

Transport til Spanien og transport i Spanien mellem lufthavn og La Manga (nærmeste lufthavne er Murcia og Alicante) er ikke inkluderet i ovennævnte priser.

Mindre justeringer af ovennævnte priser kan forekomme – afhængig af de informationer vi modtager fra Spanien. Jeg har foreslået Kevin Laundon at de ikke-spillere, der ønsker det, kan opgradere til samme pakke mht. måltider som spillere.

Der skal betales et depositum på 30% ved bestilling. Depositum refunderes fuldt ud i tilfælde af aflysning pga. Corona (må gud forbyde mere af den slags). Restbeløb skal betales senest fem uger før ankomst.

Det er en forudsætning for deltagelse, at man er medlem af Dansk XL. Og der vil derudover blive opkrævet et turneringsfee af Dansk XL i omegnen af kr. 300 pr. spiller til at dække omkostninger til bl.a. cricketbolde, en kasse øl efter kampene, og lignende.

TILMELDING: Hvis man allerede nu ved, at man gerne vil med på turen, bedes man om at give undertegnede besked så hurtigt som muligt og meget gerne inden 1. marts. Hellere i morgen end i overmorgen. Det gør man ved at skrive til mig på oh.msc@cbs.dk.

Mvh
Ole Helmersen