“Mister Slans” v/Klaus Buus

Redaktør Mr. Slans med de
berømte cricket-meritter

Hans Aage Hansen alias Mr. Slans blev født i Aalborg 1912. Sidenhen fik han en længere journalistisk karriere, der endte i redaktørstolen på Fyens Tidende på Fisketorvet nr.4 i Odense.

På sportsredaktørens kontor på tredjesal var der hver fredag eftermiddag et stort fremmøde af idrætsfolk, når Mr. Slans fortalte mere eller mindre sandfærdige anekdoter fra cricketsportens verden. En sportsgren, som Mr. Slans prioriterede meget højt og han betegnede, som det suveræne bedste spil.

En af redaktørens favoritter var, da han i sine unge dage blev udtaget på et udvalgt dansk hold, der spillede på Lords Cricketground i London – verdens mest berømte og traditionsrige bane. På andendagen af denne invitationskamp stod han i marken og kedede sig lidt, da han pludselig hørte noget svirre over ham i luften og med en hurtig refleks greb han en svale. De godt 30.000 tilskuere var ellevilde af begejstring. Så hurtig en cricketspiller havde de aldrig set før. Men for at imponerer de mange fremmødte englændere, så slap Mr. Slans fuglen og greb den igen – blot for at bevise sin fantastiske hurtighed.

Senere er den udstoppede svale blevet udstillet på museet på Lords i London. Mr. Slans har gennem årene inviteret en del venner og bekendte til at besøge den engelske hovedstad for at tage disse med til cricketsportens mekka og i timevis underholde med et væld af cricket-anekdoter fra ind- og udlandet!

Desværre kan Mr. Slans ikke være tilstede på Odense Cricketstadion den 16. august til Fredberg All Stars versus Ole Mortensen Legend, men både Peter Fredberg og wicketkeeper, Niels Torp (AB), har haft æren af at være journalistelever under redaktør Mr. Slans på Fyens Tidende.

Det er også håbet at en del af kendte lokale cricketkoryfæer møder op og får en hyggelig snak om Mr. Slans og cricketsportens generelle udvikling herhjemme!

Mr. Slans – Hvorfra stammer egentlig navnet? v/Klaus Buus

Mr. Slans

Ved Changs 50års cricketjubilæum i klubhuset på Provstejorden var der en, der spurgte ham om navnet.

“Hvorfra stammer egentlig navnet?”

Straks fortalte han, at han blev født på Aalborg Kommunehospital. Da fødslen var forbi, og barnet var kommet fri af sin moders skød, tog jordemoderen det op til sig for at aflevere det til moderen. Og det gjorde hun med disse ord: ”Her har du så Mr. Slans.”

Siden har navnet fulgt ham.

Den 21.12.2019/Klaus Buus

”Mr. SLANS går til gærdet.”

Engang i 1930’erne havde idrætsklubben CHANG sine baner nede i grusgraven, der lå der hvor der nu er atletikstadion, lidt nord for Sygehus Syd.

Historien der nu fortælles foregik her.

Historien har Mr. SLANS selv underholdt alle, der var i CHANGs klubhus engang i 1970, cricketspillets 50års jubilæum i Chang. Som gammelt changmedlem var han naturligvis selvskreven til at deltage.

Oven for skrænten, ca. 200 m fra baneanlægget, lå der dengang en restaurant “Stærekassen”, hvor en del af byens indbyggere hver søndag gik op og fik kaffe og hjemmebagt kage. Dengang var der ikke mange, der havde et firehjulet køretøj. Så man gik op til “Stærekassen” på Skovbakken. Der var der udendørs servering. Værten var meget interesseret i cricket, som han via sin kikkert fulgte med i.
På et tidspunkt under en kamp udbrød han: “Al udendørs servering indstilles. Jeg anmoder alle om at søge indendørs. Mr. SLANS går til gærdet!”

Om SLANS og Eskild Larsen


EN HISTORIE FRA 30’ERNE

v/ Klaus Buus

Aalborg CHANG spillede ude mod AaB på banen på Ny Kærvej. Chang var i marken. Kampen var trukket ud og dagen var ved at gå på hæld, så solen stod lavt lige i den retning, hvor den nye batsmand trådte ind på banen. Eskild havde lige fældet et gærde og en ny var på vej ind. Han kunne ikke se, hvem der kom, så han spurgte Slans, der stod nærmest, om han kunne se, hvem den nye gærdespiller var.

”Oscar Jørgensen”, replicerede Slans. (Oscar var den tid store gærdespiller. Vel Jyllands allerbedste)
Drillende råbte Eskild til Slans: ”Hvor meget er han værd?”
”Gi’ ham tre bolde! Det er vel nok.”.

Eskild bowlede 3 bolde, og på den 3. væltede gærdet.
Det fik Slans til at udbryde i sin glædesrus: ”Hvad sagde jeg?”

Lidt om Axel og Jørgen Morild v/Klaus Buus

En Nordjysk Cricket-historie

Jeg ved ikke om denne historie er så interessant, men alligevel.
Jeg skriver den, fordi den var meget morsom for alle os, der sad udenfor. Men også fordi den skal fortælles, før det er for sent.

En gang i 70erne spillede Hjørring Idræts Forening en kamp mod Slagelse på vores baneanlæg. Til at begynde med var vejret fantastisk flot med høj sol fra en skyfri himmel. Slagelse startede inde i de første 2 timer. Over middag blev det så Hjørring tur. Som ved et trylleslag skiftede vejret. Regn i stride strømme væltede ud af de mørke, tunge skyer. Himlen havde åbnet sine sluser. Banen blev oversvømmet. Der stod vandpytter her og der. Pitchen havde også taget sin store del af vandet. Selv om vi havde dækket den med presenninger, kom der alligevel store mængder ind under overdækkenet.
Da regnen stilnede af, så det meget surt ud. Der forestod et stort arbejde med at gøre banen kampklar. Arbejdet lykkedes og dommerne sagde god for spil.

Axel Morild og Jørgen stod inde og kampen kom i gang. Axel modtog bolde. Den første bold havde ikke noget nævneværdigt opspring.
Den næste spillede han ud i fielden til en meget stor ener, syntes alle os udenfor.
Axel råber op til Jørgen: ”Kom op”. Denne styrter af sted op mod Axel, der mærkværdigvis bliver stående og flytter sig ikke ud af stedet. Jørgen aner uråd og forsøger at standse op. Men forgæves. Banen er som sagt glat som en glidebane. En opbremsning er skæbnesvanger. Og det ender da også med, at Jørgen kommer glidende på ryggen med regnvand sprøjtende i store kaskader omkring sig. Da han passerer Axel siger denne: ”Nej Jørgen. Den er sgu for bette”.
Jørgen rejser sig og forsøger at nå tilbage til udgangspunktet og når det næsten. Det sidste stykke må han dog kaste sig. Men forgæves. Han dømmes ”LØBET UD” og forlader banen med vandet løbende af sig.

Efter kampen skrev Slagelses anfører, den kæmpe store keeper: ”Pitchen var så våd, som var der smidt 5 kasser ål på den.
Det var ordene.

Mvh
Buus