Holstebro CC’s 75 års jubilæum 2006

Det var et ualmindeligt dejligt arrangement Forty var inviteret til lørdag den 12. august på Holstebro Cricket Clubs bane.

Bare kør vestpå

Banen var ikke let at finde. Et opslag i Kraks hjemmefra gav intet resultat. Langemettesvej 1 i Holstebro er åbenbart uden for det elektroniske systems muligheder. Skærmen viste ”Søgningen gav intet resultat”. Egentlig er det også lige meget, for man kan jo bare køre til Holstebro og spørge, hvor cricketbanen ligger. Det gjorde jeg. Ind til midtbyen, ud af bilen, stoppe et par mennesker og stille spørgsmålet. Efter at have spurgt 4 hold var svaret: ”Cricketbanen, det ved jeg ikke”. Den femte mente, at Langemettesvej 1 vist nok lå ret langt ude vestpå, men hun var ikke sikker. Da det var det bedste bud, kørte vi vestpå. Det var g o d t  n o k  langt ude. På det sidste stykke ville vi have faret vild, hvis ikke en nydelig sølvgrå bil pludselig dukkede op i bakspejlet – med et nydeligt sølvgrå ægtepar.. Det var Folmer og Kirsten Christiansen. Hvis ikke de to kunne finde cricketbanen, så er der vel ingen der kan. Vi lagde os derfor ”på hjul”.

Pludselig lå der en lille oase midt i det vestjyske. Lækker, veltrimmet græsplæne og et tilpas stort og fyldigt læhegn hele vejen rundt. Det værdsætter man, når man bor så langt vestpå i Danmark at såvel vejtræer som kirketårne hælder mod øst.

Stor travlhed omkring klubhuset med partytelt, og hvad dertil hører. Vi ankom kl. 11.00 for at holde et bestyrelsesmøde i Forty inden det hele startede med frokost kl. 12.00.

Anføreren prøver at snyde

Kl. 13.00 eller deromkring gik anførerne Peder Johansen og Kjeld Lyngsø ind på tæppet for at trække lod. Jeg havde fået en meget klar melding om, at succeskriteriet for mit anførerskab var, at vi battede først. Derfor tog jeg en mønt med derud og forsøgte med et møntkast, hvor mønten ikke snurrer rundt. Tres års træning sætter sine spor. Peter opdagede det, men accepterede. Vi gik til gærdet. Ingen ros i omklædningsrummet, det havde de forventet og snakkede bare videre. Carl Sejr, Århus, og Steffen Meibom åbnede, og Steffen og undertegnede gik n.o. efter de aftalte 32 overe. Steffen fik mange runs. Det blev til en total på 180 point, hvoraf Erik Hansen, Nyk. M, fik skrabet 11 sammen. Jeg skulle hilse og sige, at det stadig ikke foregår i hurtigløb. Steffen faldt i søvn et par gange undervejs. De fleste af Holstebros spillere nåede at kaste, og de havde gemt det bedste til sidst. Jens Peter Morild bowlede 2 overs. Det var dog ikke helt samme standard som tidligere. Bedste kaster for Holstebro blev Tommy Knudsen med 3 for 6. Vi opdagede det næsten ikke, men Peder Johansen havde listet 13 markspillere ind på banen.

Spørgsmålet: ”Er der nogle der kan og vil kaste”, medførte total tavshed. En uvant situation i FORTY, især set i lyset af, at vi havde både Kurt Østergård og Abbas med. Efter en lang pause tog Carl Sejr bolden. Han havde nu helt misforstået det, for i anden over tog han tre gærder. Ikke flere overs til ham. Ulf  Fromholt, Århus, kastede fra den anden ende, men mere beskedent. Allan L, Fyn, han bowler også ganske udmærket.

Kurt Østergaard, faldt han i snørrebåndet?

Jeg havde egentlig slettet det af min hukommelse, men det skal siges, at Kurt Østergård havde to fantastiske greb i midt-on. Et med venstre hånd helt nede ved græsset og et med begge hænder et sted langt ude til højre for ham. Det er overraskende hvor lang Kurt er, når han strækker hele legemet ud. Men der er jo også lidt at ta’ af. Han skal have den ros, at vi talte ikke meget om de to greb resten af dagen. Det var i øvrigt på præsident Ole Christiansens kast.

Præsidenten kom fra Køge/Strøby over Grenå. Hvad alle vi jyder klaskede os på lårene over. Og så kom han først kl. ca. 15.00. Som gammel degn, tror jeg, at jeg kender alle børneundskyldningerne for at komme for sent. Voksenundskyldningerne lader ikke meget tilbage. Men man skal lære så længe man lever. Ole brugte den med, at kreditkortet ”blev spist” af benzinautomaten på Grenåvejen.

Vi talte heller ikke så meget om den over Abbas bowlede, hvor de slog to seksere og en firer og løb et par point. Bortset fra denne lille undtagelse, så var han godt bowlende som sædvanligt.

Forty havde lånt cricketveteranen Jørgen Machon, Odense, for at matche holdene lidt bedre.

Veteranerne fra Holstebro stod ikke distancen

Holstebro battede ganske udmærket i 26 overs og sneg sig op på 124 for alle. Med de kastere, Forty rådede over, må man på vestjysk sige, at det var ikke så ring’ endda. Bedste gærdespiller blev Peder Johansen med 35 not out, og Fortys bedste kaster var Carl Sejr med 3 for 5.

Kære Holstebro, nu skal det skrives: FORTY vandt med 66 point over 75-års-jubilæumsholdet fra Holstebro CC. Og så ikke mere om det.

På FORTYs vegne

TAK for en dejlig dag og TILLYKKE

Kjeld Lyngsø