Firkantturneringen 2023 – Plan-resultater-billeder

O

Mandag den 17. Juli

Første kamp i 45-oversturneringen mandag den 17. juli: Dansk XL vs. Cricket Espana

Spanien fik en gang spanking

Dansk XLs første kamp i 45-oversturneringen mod Cricket Espana gav en overbevisende, man fristes nærmest til at sige knusende, sejr til det danske hold. Den danske anfører, Michal Jeppesen, vandt lodtrækningen og valgte at sende spanierne til gærdet. Det viste sig at være en klog disposition. Danskerne anført af åbningskasterne Phil Mansfield og Peter Mortensen bowlede fra begyndelsen tæt og gav fra starten spanierne vanskeligheder med at holde et fornuftigt scoringstempo og de fik også et par hurtige gærder. Åbningskasternes tætte katning blev fulgt op af de øvrige kastere, Glenn Larsen, Sasikanth Monugala, Jim Joyce og Theo Cupido, som holdt scoringen nede og tog gærder. Bedste kasteresultat fik Jim Joyce med 3 for 10 efterfuldt af Sasi med 2 for 24 og Peter Mortensen med 2 for 26; begge på 9 overs. Kasterne blev hele halvlegen igennem støttet af godt markspil så spanierne var all out for 139.

Den score viste sig meget overkommelig for de danske gærdespillere. Ian Moore og Keith Hayward præsterede en åbningsgærdestand på 71 hvorefter resten af halvlegen nærmest blev en formssag. Spaniernes score blev passeret for fire gærder 23 overs. Keith Hayward blev dansk topscorer med 66 efterfulgt af Ian Moore med 31. Så danskerne spillede sig langt fra ud ved gærdet hvilket forhåbentlig lover godt for de efterfølgende kampe. Tirsdags spilles i alt fire T/20 kampe og hhv. onsdag og fredag møder det danske hold England og Holland.

Vh Ole H

Bagest fra venstre: Jim Joyce, Lars Hedegaard, Ian Moore, Peter Mortensen — Midfor: Keith Hayward, Theo Cupido, Glenn Larsen, Michal Jeppsen — Forrest: Peter Crawford, Phil Mansfield, Krihna Modugala, Sasikanth Munagala

Tirsdag den 18. juli

Fra vor “udsendte medarbejder” har vi lige modtaget denne resultatmæssige lidt kedelige bulletin.

Det er den dag, hvor 20 overs-kampene bliver spillet.

To tabte T-20 kampe

Efter sejren i hovedturneringen over Spanien mandag spillede vi to T-20 kampe tirsdag mod hhv. Holland og Spanien. Begge blev tabt i overbevisende stil. Så der er ikke så meget at skrive hjem om.

Danmark vs.Holland: Danmark 124 med Krishna som topscorer med 38, bl.a. fire meget store seksere. Holland passerede på 16 overs for 7 gærder med Keith Hayward som vores bedste kaster med 3 for 18.

Danmark vs. Spanien: Danmark 114 med Peter Crawford som topscorer med 33. Spanien passerede på 17 overs for 2 gærder. Peter Mortensen 1 gærde for 15.

I dag, onsdag, venter så kampen i hovedturneringen med engelske Forty Club. Kampen spilles på græs. Det bliver spændende. Stay tuned.

Ole Helmersen

Onsdag den 19. juli

Danmark vs. England i 45-oversturneringen

I dag onsdag spillede det danske hold sin anden kamp i 45-oversturneringen i Utrecht mod engelske Forty Club. Anfører Michal Jeppesen vandt for 3. gang i træk lodtrækningen og valgte at gå i marken. Kampen blev spillet på græspitch, som jo er uvant for de fleste danske spillere og gav englænderne en slags hjemmebanefordel. Englænderne kom godt fra start og holdt et højt scoringstempo det meste af halvlegen, som de fleste danske kastere ikke formåede at holde nede med en enkelt undtagelse: Glenn Larsen bowlede 9 overs i streg med resultatet 3 gærder for 12 point. En fremragende præstation i en total på 294 points for 5 gærder som blev englændernes total. Keith Hayward opnåede respektable 2 gærder for 52.

Det stod hurtigt klart, at det ville blive vanskeligt at opretholde det scoringstempo, der var nødvendigt for de danske gærdespillere og halvlegen endte på 204 for 9 efter 45 overs. Halvlegen bød på gode scorer fra især Theo Cupido med 63 og Sasikanth Munagala og Lars Hedegaard med hhv.32 og 37 points.

Turneringens sidste kamp spilles fredag mod Holland.

Ole Helmersen

Torsdag den 20. juli

Vor udsendte drone har lige taget dette billede af banen i Utrecht (Kampong Cricket), og det ser ud til, at der ikke er aktivitet på anlægget i dag.

MEN kan det passe? (både drone og aktivitet)

Tilsyneladende skal Dansk XL CC ikke spille i dag, men der må da være andre, der udnytter dette dejlige anlæg.

Det kan også være de bare har pause og sidder hyggeligt og spiser og taler sammen om turneringen og alt det, de kunne på en cricketbane i gamle dage.

Der sidder måske også et par cricketspillere her i Danmark, som kunne tænke sig at prøve at spille med Forty og især på sådan en dejlig bane. Det kunne nogle festlige billeder med glade cricketspillere i forskellige situationer sikkert være med til at fremme næste gang og næste gang igen.

Fredag den 21. juli

Fredagsholdet

Danmarks sidste kamp i årets firkantturnering

Danmarks sidste kamp i 45-oversturneringen mod Holland blev spillet fredag (21.7.2023). Danmark var nødsaget til at vinde kampen, hvis ambitionen om igen at hjembringe trofæet skulle lykkes. I tilfælde af en dansk sejr ville tre hold have vundet to kampe og slået hinanden indbyrdes, hvilket ville have betydet at vinderen skulle kåres ’via lommeregner.’

Danmark var først ved gærdet i kampen, som blev spillet på græs, og opnåede en score på 202 med Theo Cupido (54), Keith Hayward (36) og Sasikanth Munagala (27) som topscorere. Det stod nok klart for de fleste, at hvis hollænderne skulle holdes under 202 på den bane ville det kræve meget tæt kastning og markspil og nogle hurtige gærder. Ca. halvvejs gennem halvlegen så det ud til at det måske kunne lykkes, men hollænderne havde desværre folk i pavillionen som uden problemer var i stand til at accelerere deres score så de passerede den danske total for tabet af 6 gærder efter 39 overs. Bedste danske kaster blev igen Glenn Larsen med 2 for 34 på 9 overs efterfulgt af Phil Mansfield med 2 for 42 på 8 overs. Vores keeper i kampen, David Westerman, leverede to fine stokninger.

Holland var ret beset den rette vinder, idet de var turneringens mest stabile hold ugen igennem. Især hollændernes kastning og markspil var særdeles tæt i alle kampenen, og det gjorde udslaget i sidste ende både ift. Danmark men også i forhold til England.

Med kampens resultat var hollænderne dermed vindere af turneringen med England på 2. pladsen, Danmark nummer tre og Spanien sidst. Det var selvfølgelig ikke det resultat vi havde håbet på, da vi tog afsted, men det var alligevel en god uge i Holland med masser af god cricket på gode baner i gode faciliteter i øvrigt og masser af ciricketsnak. Og gode, lange 3. halvlege – og disse tabte vi ikke 😊

Næste år skal Danmark være vært for turneringen, som igen ligger i uge 29 – mandag 15. juli til fredag 19. juli på Svanholm Park.

Ole Helmersen

Nedenstående billeder er indsendt af Ole Helmersen og Peter Mortensen: