Forty 2017

Dansk XL C C

Forty Club i 2017                                                                                           af Ole Christiansen

Det var året hvor alt var ved det gamle og så alligevel ikke. Der blev for første gang i mange år spillet en kamp i vest Danmark (Fredericia), her havde man lagt alle kræfter i,  så to forty hold kunne møde hinanden. Der var også fint besøg fra Sverige, et 50+ hold spillede to kampe, over en weekend i Køge. Dansk XL blev nødtvunget til midlertidig, at skifte præsident.

Old boys træf på Svanholm 18. maj

Som de mange år tidligere, startede vi sæsonen med kampe på to banen.  så holdene blev sammensat:

Bane 1:       Svanholm og KB/Soranerne, (Holdleder Søren Vestergaard /Søren Clausen)

Glostrup og Forty (Holdleder Ole Roland/Ole Christiansen)

Bane 2:       Frem/Køge (Susantha Fernando/ Tommy Jespersen)

Ishøj og Albertslund(Holdleder Asmat Ullah/ Khalid Mir)

Det er jo opvarmning til turneringen, så jeg vil ikke dvæle ved præstationerne,  dog nævne, at Svanholm/KB/Soranerne vandt over Glostrup/Forty og  FREM/Køge vandt over Ishøj/Albertslund.

Søren Clausen, KB og Flemming Søegaard, Svanholm under opvarmningskampen.

Firkantturneringen i Rotterdam

For første gang i flere år var det ikke nødvendig at låne spillere for at gennemføre turneringen. Vor trofaste ”gamle” garde inkl. Stuart Spalding fra Australien, gennemførte alle 6 kampe i såvel T20 og 45 overs turneringen. Jeg kan godt med det samme oplyse, vi vandt ingen af kampene, men vi havde chancen.

Mandag den 24. juli – 45 overs kamp

13 danskere var klar til kamp mod hjemmeholdet SGS. Anfører Jan Rasmussen vinder lodtrækningen og vælger at gå til gærdet, men han vælger også selv at være 12 mand, undertegnede, er tilskuer/regnskabsfører, så kom regnestykket til at passe. Det bliver en meget dårlig start, Alan Matthews falder ved 9, Tommy Jespersen og Ian Moore får stabiliseret lidt, men Tommy faldet ved 31. Peter Mortensen ved 69. Så går det pludselig stærkt. Alle er ude ved 102 – Jan Moore 34 ekstra 25. Vore kastere havde det hårdt, Hollænderne mister kun 3 gærde. Vor bedste kaster var Jan Østergaard 2 for 20 points.

Tirsdag den 25. juli T20 kamp mod Holland og England

Desværre blev vi sendt i marken og måtte lægge ryg til en mega score. Vi havde ellers en rimelig start 1 var nede for 19, men så gik det stærkt de sluttede på 190 for 5 på de 20 overs.

Holdet troede ikke rigtig på at det var en opnåelig score, spillede dog stille og roligt og fik skrabet 102 for 5 fald sammen. Stuart Spalding 29, brødrene Kurt 18x og Jan 23x Østergaard bar bedste spillere.

Efter en times pause skulle spillerne på den igen og igen i marken. De var lidt mere rolige – det blev til 144 for 2. John Thorenton 55 n.o. (han har for øvrigt scoret over 1000 points i år – tillykke John). Vi stritter godt imod, Stuart Spalding 48, Peter Mortensen 25x og Ian Moore 11. Mister kun 4 gærde og slutter på 110.

Efter to kampe på en dag, så var det meget trætte spillere der kom op i pavillonen.

Onsdag den. 26. juli, 45 overs kamp mod England

Vi kom først til gærdet og får en relativ god start Tommy Jespersen (13) åbner sammen med Kurt Østergaard (18) begge er faldet hvor vi har 43 på tavlen, Ian Moore (48) og Peter Crawford (63) bider sig fast, kun en meget lang drikkepause (fra 11.55 til 12.42) ødelægger deres koncentration – begge falder straks efter ved 163. Dommerne accepterede den lange pause, men det burde vi ikke have gjort, det tenderede un fair spild fra Englændernes side. De havde en gærdestand på 118 points. Også Jan Østergaard 25x og Glen Larsen gjorde det godt ved gærdet. Vor total blev 227 for 7 gærde. I marken kunne vi ikke gøre meget, tog dog deres bedste 4 spillere, men flere blev det heller ikke til.

Ian Moore og Peter Crawford efter deres flotte gærdestand 118 points.

Torsdag den 27. juli, T20 kamp mod Spanien

Det er 11 trætte spillere som skulle i kamp, Ole Helmersen er rejst hjem og Tommy Jespersen sidder udenfor, da han ikke er gammel nok. Heldigvis kun i en 20 overs kamp. Selvfølgelig går det galt, så da alle overs er kastet står der kun 82 for 8 på tavlen. Alan Matthews 14 og ekstra 23 er de eneste med dobbelt cifre. De behøvede kun 2 spillere for at passere vor score. Glenn Larsen 1 for 5 på 3,1 overs.

Fredag den 28. juli, 45 overs kamp mod Spanien

Peter Mortensen må sidde udenfor, da han blev skadet i den forrige kamp mod Spanien. Heldigvis kom vi først til gærdet og Tommy Jespersen (87)holdt sammen på tropperne, desværre var der ingen andre der blev så længe ved gærdet. Dog scorede Stuart Spalding, Alan Matthews og ekstra alle 25. Vi sluttede på 194 all out. Kun Jan Østergaard (2 for 25) kunde holde scoren nede. Holdet må lægge ryk til et Century af Stuart Simkins på 106 no. De passerer os i den 25 overs.

Flot come back af J. Morild i 2 x 25 overs kamp i Fredericia

Der var pænt fremmøde til Dansk XL´s old boys træf i vest DK. Det kunne måske for UK være svært at stille hold til en sådan kamp, men nej.

En keeper på hvert hold, så to anfører Jan Rasmussen, Køge og Jan Østergaard Fredericia blev udpeget og så var det som i gamle dage i skolen – de valgte skiftevis en spiller. Den upartiske ene dommer Ole Christiansen, FREM sørgede for en fair lodtrækning (Har fået mønten igen).

Det var en smuk dansk sommer dag med ca. 25 grader og mange kendte tilskuer på side linjen bl.a. Jørgen Steen Larsen, Skanderborg, Erik Mikkelsen og Azhar Ali, Silkeborg og DCF´s internationale dommer Kent Petersen alias ”Buller”, så skulle der præsteres noget.

Azhar Ali, Jørgen Steen, og Erik Mikkelsen

Ian Moore startede flot med 32 runs og blev trukket da 30 var aftalt som maksimum, 24 til Peter Crawford, Aarhus, 24 til Jens Morild, pt. klubløs, men mon ikke det bliver Fredericia, 19x og 10x til henholdsvis Bent Madsen og Kurt Østergaard fra hjemmebane klubben Fredericia. I alt score på 130 for 5 gærdefald.

Claus Hansen, Esbjerg scorede på 4 bolde 14 og blev grebet ud på grænsen, Claus Rasthøj holdt sig inde i mange overs inden han nåede de 30x, det samme gjaldt for Steffen Meibom, Aarhus, som dok kun nåede 26, Peder Pedersen, Kolding 17. Da der manglede 3 overs skulle der scores 10 pr. over, så der skulle ske noget, PP gik i næstsidste over Bent Brodersen 3X, Kolding kom ind til Ole Mortensen 22X, Forty – med to bolde igen skulle der scores en firer for uafgjort. Det lykkedes ikke, kun 126 for 3, men en spændende kamp blev det da til.

Jan Østergaard, Ole Scott, Christian Rønn tog alle et gærde og på det andet hold tog: Claus Hansen, Bent Brodersen, Erik D. Andersen også hvert et gærde. Kun Ole Mortensen, kampens initiativtager, tog 2 gærde for 16.

Grillen blev tændt, så der blev sat meget mad til livs. Tak til Fredericia specielt pigerne for et godt arrangement, vi kommer gerne igen en anden gang.

De to hold i Fredericia, nr. 6 fra v. Per Morild ser væk, han ville måske kun ses i profil?

Sæsonafslutning for oldboys øst om Sherry de Terry pokalen

Oldboys rækken der vantes af Køge, fik også i år afbud af Køge til afslutningen. Så kampen om pokalen stod mellem nr. 2 & 3 Glostrup og Svanholm. Et par dage før den aftale kampdag, måtte vi desværre flytte til en anden dag og sted. Det blev i Solvangsparken hos Glostrup. På bane to spillede FREM mod Forty øst. Da banen er meget lille blev der kun kastet til den ene ende.

Glostrups Ole Roland vandt lodtrækningen og valgte at gå til gærdet, hvor han selv åbnede med Søren Jensen 26x. Han faldt, hvor der stod 23 på tavlen. De efterfølgende Michael Jeppesen 26x, Steffen Langgaard 30X bragte scoren, sammen med Søren Jensen op på 110, så var kampen næsten afgjort, da der blev spillet en to gange 16 overs kamp, hvor det i alt blev til 111points.                                    

Svanholm bed dog godt fra sig, Morten Petersson 21 og anfører Allan From 25x lagde en god bund. Desværre kunne kun Mickey Lund 15, præstere to cifret score. Thomas Johannesson, og Jan Bøgh gik begge not out med 7. I alt blev scoren 100.

For Glostrup tog Søren Jensen 3 gærde for 20, og Martin Jensen 2 for 16.

Lars Jensen tog 2 gærde for 26 og Alan Majgaard 1 for 33 for Svanholm.

Glostrup kunne ”Ikke få armene ned”. Det er længe siden eller måske aldrig sket før, at Glostrup slog Svanholm 2 gange i træk. Denne gang var det to mandage i rap.

Efter et par grill pølser og kartoffelsalat samt kammeratlig hygge overrakte Allan From pokalen til Glostrup.

Det Svenske veteran landshold i Cricket gæstede KØGE Kricket Klub

Svenskerne skulle egentlig have spillet i Glostrup, men da deres bane var optaget at ungdoms DM, så sprang Jan Rasmussen fra Køge Kricket Klub hurtig til, og inviterede til kampe lørdag og søndag den 23-24/9 i Køge.

Det danske hold bestod om lørdagen fortrinsvis af spillere fra øst Danmark. Hvor spillere fra Glostrup var stammen. Martin Jensen fra Glostrup blevet udpeget som anfører. Han tabte desværre lodtrækningen og blev sendt i marken.

Gennem hele kampen havde vi svenskerne i kort snor, blandt andet grundet god kastning fra anfører Martin Jensen tog, 4 gærde for 23 og Køges Jan Rasmussen som tog 2 gærde for 29. Også godt markspild, 7 mand grebet ud – 1 mand løbet ud. Var årsagen til at, deres score kun blev på 144. Eric Folker fra Malmø blev deres topscorer med 31 point.

Det viste sig at svenskerne var særdeles godt kastene og efter 10 overs havde vi mistet 4 gærde og kun 19 på tavlen. Michael Jeppesen fra Glostrup kom nu ind, og der blev han kampen ud, han og Peter Crawford fra Aarhus sørgede for at sejren kom i hus. Michael 86 Peter 18, begge not out.

Kampen blev afviklet over 40 overs, hvilket ikke mange af vore spillere normalt, så de var godt trætte efter sejren.

Om søndagen blev der spillet en kortere kamp, kun 20 overe. Det af hensyn til at nogle af svenskerne, som efter kampen skulle i bil til Stokholm og Gøteborg.

I denne kamp var Jan Rasmussen anfører. Han gav Svenskerne den gestus, at Danmark gik i marken og da Svenskerne manglede en spiller, så lånte han en af vor bedste spiller Ian Moore ud. Igen kunne vi holde vore gæsters score nede, det blev kun til 85 point. Det var igen godt markspil, 4 spillere løbet ud, god kastning fra Jan Rasmussen, tog 3 gærde for 20 point, gjorde at blev scoren ikke blev højere.

De danske spillere tog måske lidt for løst på opgaven, og på kampens første bold mister vi vort åbningsgærde. Også i denne kamp kastede Svenskerne godt, vi havde igen 4 mand nede for 19 point. Vi aldrig etableret stabilitet gærdespil, og kun Enam Dar fra Køge med 18 og Jan Rasmussen 12 not out samt Bent Brodersen fra Kolding med 11, fik to cifret score.

Det blev kun til 66 point og Svenskerne kunne rejse hjem med en sejr.

For Dansk XL´s fremtid, ser det lysere ud, da jeg tror flere spillere fra Glostrup har set mulighed for i fremtiden at spille mod gode hold, ikke mindst næste år under 4 kant turneringen i uge 30 i Køge.

Det Svenske 50+ hold sammen med Danskerne om lørdagen. Michael Jeppesen længst til højre.

             

Fortys generalforsamling

Generalforsamlingen fik bekræftet den kedelige besked, at Kurt Østergaard var faldet med sin cykel og var indlagt med kraniebrud, desværre med meget slemme følger. Man besluttede at de øvrige bestyrelses medlemmer skulle varetage præsident værget til der var overblik over Kurts fremtidige helbred.

Her fra skal der lyde god bedring til Kurt.

Legenderne og stjernerne på græs i Svanholm 2017

Af Peter Fredberg

Hvad mere kan man ønske sig. At spille på Danmarks superflotte nationalstadion. Og på græs. Når man nu har en græspitch, kan det undre, at man ikke bruger den mere. Men det kræver selvfølgelig, at man har én til at passe den i det daglige. Det er dér, problemet ligger.

Det var blot anden gang i denne sæson, Svanholms græspitch blev brugt, da spillerne fra Mortensens Legendes og Fredberg All Stars dykkede ind. Første gang var i en kamp mellem Norge og et dansk udviklingshold. Testserien mellem koryfæerne havde premiere i 1995, og det var i år 15. gang, legenderne og stjernerne bragede sammen.

Fredberg All Stars åbnede med 116 point med Nihal Tissera, Frem, og Bashir Shah, KB, som de store pointslugere med henholdsvis 27 og 25 point, begge not out.

I en 25 overs-kamp ikke nogen uovervindelig score, men Mortensens Legendes kom ud for en uhyggelig tæt kastning, som ryddede holdet for 48 point. Fynboen Claus Rasthøj var den eneste, der bed fra sig mod Wayne Ackermann & co. Han scorede 23 not out.

Blandt de kyndige iagttagere på tilskuerpladserne så man tre tidligere landsholdsspillere, AaBs Hardy Sørensen og Gert Kristensen og ABs Bent Rossen. De nikkende anerkendende til det høje niveau, de var vidne til. Hardy (legendarisk venstrehånds åbningsgærde og 15 gange dansk mester) og Gert var kommet fra Aalborg. Og det fortæller jo lidt om det ry på det sportslige og sociale plan, testmatchen har fået.

Et highlight under tredje halvleg er pr. tradition overrækkelsen af det eftertragtede PR-bat. Stort bifald til en af cricketsportens fine gentlemen, Ole Helmersen, da Ole Stan Mortensen overrakte ham hæderen. Blandt deltagerne i festlighederne var syv tidligere modtagere af battet.

Niels Torp havde sørget for den succesrige kulinariske del, og Søren Nissen havde arbejdet hårdt det meste af dagen, for at Legendes og All Stars kunne hygge sig på græsset og på første sal.

PR battet overrækkes af Ole Mortensen til Ole Helmersen.

Legenderne og stjernerne på græs i Svanholm 2017

Af Peter Fredberg

Hvad mere kan man ønske sig. At spille på Danmarks superflotte nationalstadion. Og på græs. Når man nu har en græspitch, kan det undre, at man ikke bruger den mere. Men det kræver selvfølgelig, at man har én til at passe den i det daglige. Det er dér, problemet ligger.

Det var blot anden gang i denne sæson, Svanholms græspitch blev brugt, da spillerne fra Mortensens Legendes og Fredberg All Stars dykkede ind. Første gang var i en kamp mellem Norge og et dansk udviklingshold. Testserien mellem koryfæerne havde premiere i 1995, og det var i år 15. gang, legenderne og stjernerne bragede sammen.

Fredberg All Stars åbnede med 116 point med Nihal Tissera, Frem, og Bashir Shah, KB, som de store pointslugere med henholdsvis 27 og 25 point, begge not out.

I en 25 overs-kamp ikke nogen uovervindelig score, men Mortensens Legendes kom ud for en uhyggelig tæt kastning, som ryddede holdet for 48 point. Fynboen Claus Rasthøj var den eneste, der bed fra sig mod Wayne Ackermann & co. Han scorede 23 not out.

Blandt de kyndige iagttagere på tilskuerpladserne så man tre tidligere landsholdsspillere, AaBs Hardy Sørensen og Gert Kristensen og ABs Bent Rossen. De nikkende anerkendende til det høje niveau, de var vidne til. Hardy (legendarisk venstrehånds åbningsgærde og 15 gange dansk mester) og Gert var kommet fra Aalborg. Og det fortæller jo lidt om det ry på det sportslige og sociale plan, testmatchen har fået.

Et highlight under tredje halvleg er pr. tradition overrækkelsen af det eftertragtede PR-bat. Stort bifald til en af cricketsportens fine gentlemen, Ole Helmersen, da Ole Stan Mortensen overrakte ham hæderen. Blandt deltagerne i festlighederne var syv tidligere modtagere af battet.

Niels Torp havde sørget for den succesrige kulinariske del, og Søren Nissen havde arbejdet hårdt det meste af dagen, for at Legendes og All Stars kunne hygge sig på græsset og på første sal.